dijous, 30 d’octubre del 2014

MARATO DE CATALUNYA 2014 - SANT LLORENÇ SAVALL

Toca matinar, sort del canvi horari, de totes maneres la sortida és a les 7:15. Un seguit de corredors amb moltes ganes de gaudir d’uns paratges increïbles s’aplega a la sortida de la Marató de muntanya de Catalunya, puntualment es dóna el tret de sortida i deprès d’una petita volta per Sant Llorenç Savall, ens endinsem en els boscos.



La intenció és fer un simulacre de ultratrail i adapto un ritme fàcil, però a poc a poc vaig passant corredors, en aquestes primeres zones no hi ha desnivells forts i el perfil és un continuo puja baixa per pistes i senders d'un nivell tècnic senzill.


En arribar al punt de control de Les Arenes (km 17) comença la cursa amb la pujada a la Mola, és un tram d'uns 7 km amb poques zones de descans i amb unes rampes dures i sostingudes.

Arribo a La Mola amb un temps de 2h 50’, molt bé de cames i sensacions, el dia és espectacular, però la calor comença a fer-se notar. Aquesta calor serà un handicap en l’ultima part de la cursa.


Fins aquí sempre he anat de menys a més, això si hidratant-me bé als nombrosos controls d’avituallament que disposa l'organització.

La baixada de la Mola és ràpida, amb una combinació de trams més o menys tècnics i amb una combinació de diferents terrenys, pedra, terra, grava… Tot va Ok fins a arribar al Coll d’Eres, aquí la calor ja comença a picar fort i he de baixar el ritme, amb tot les sensacions són molt bones.


Després de punt de control de L'Era Ventosa esta la zona més tècnica de la cursa la pujada a La Roca Sereny que té una grimpada, una zona exposada i una baixada amb dificultats. Una vegada passat aquest punt em dirigeixo cap al Castell de Pera (km 34), és una part amb pujades i baixades normaletes que ens porten cap a l'arribada.





En entrar a Sant Llorenç hi ha força animació, un record i un petó a la família i objectiu aconseguit.


En total 5h 30’ 01’’, he participat com a entrenament, però el temps és acceptable i les sensacions finals molt bones. No descarto tornar-hi per participar al 100%, el traçat és espectacular, l’organització perfecta, amb una senyalització, avituallaments i voluntaris increïbles.





Material utilitzat:

Saucony Xodus 4.0
Malles Hoko"Sensei"
Samarreta del Piri
Mitjons Hoko
Mitjes Compressport
Gorra Nike

1 comentari: