dimecres, 15 d’abril de 2015

Marathon Trail by Haglöfs (Cursa La Talaia) 2015
El passat 12 d'abril vaig participar en la que va ser la meva segona marató de muntanya. La cita va ser a Vilanova i la Geltrú.

La marató era de 43 kms i 1800m d+, i és el últim test en competició abans de La Trail Cami de Cavalls de Maig.

Amb poc més de 90 participants en aquesta distància, prenem la sortida a les 8:00h en una jornada que prometia ser molt calorosa.

El recorregut, que transcorre pel massís del Garraf, per la part adjacent al Pantà de Foix, i es pot dividir 5 zones ben diferenciades.
Sortida fins Km 4


Sortim del càmping i ens endinsem al Parc Natural del Garraf, amb molt poc desnivell acumulat i un terreny poc tècnic. Aquesta primera part és molt ràpida, com si fos una cursa d’asfalt.


Km 4 - 16

La segona zona arrenca amb una pujada forta, vencent un desnivell de més de 200 m d'altitud en 5 km (fins a arribar al Pla de les Palmeres), per seguir després per un corriol amb tobogans molt bonic, part d'ell a través de bosc (camí estret, pedregós i amb molta vegetació), i arribar fins a la pista que ens conduïa de baixada cap a Canyelles (km 15). En aquesta part contacto amb un petit grup de 6 corredors on també va la primera dóna, el ritme és ràpid, però vaig còmode.Km 16 – 27,5

Aquesta és la part més dura, sense parlar del terreny àrid i tècnic, amb moltes roques (Garraf 100%), tarteres…
S'ha de pujar dues vegades el Pic de l’Àliga (450 m en el km 19 i 430 m en el km 27’5). La primera ascensió, de poc més d'1 km, és tota una paret, amb pedra solta, i fins i tot un tram que s’ha de superar pujant amb corda. Durant la pujada i donada la poca habilitat, em dono un fort cop a l'esquena contra un arbre caigut.
Una vegada arribat al pic, hi ha un avituallament, segueixo amb el mateix grupet, ara toca fer un bucle d'uns 6-7 km amb una primera part amb puja-baixes i una altra segona en ascens de nou cap al Pic de l’Àliga
Hem trobo fort i fins i tot marco el ritme de pujada en els últims 2 km.
Km 27,5 - 34

Superada la segona pujada a l’Àliga, menys dura i curta, una part de baixada força tècnica on perdo contacte amb el grup, després hi ha tot un seguit de pujades i baixades per corriols (tot amb molta pedra i rocs). El grupet el veig i està a uns 3 minuts. M’apropo en eles pujades però el perdo a les baixades. En tot això passen un grupet de 5 corredors, entre els que estan la 2 i 3 classificada, serà un podi femení molt disputat.
Començo a patir més del comte, paro encara crec en agafar-los en la ultima part de la cursa i baixar de les 5 h.
Km 34 - Arribada

Faig un Avituallament i surto decidit a donar-ho tot, en el cap només tinc agafar els dos grupets que hi ha davant, el terreny ja no és tècnic i amb pujades i baixades per pista. Aquí és el terreny on normalment poso distancia.
Però cap al Km 35 paro a pixar, i sorpresa, surt sang amb l’orina. Ara sí que l'he feta bona, penso en la hidratació (tota correcta) l’únic pot ser un cop molt fort que he donat amb un arbre a la ronyonada i els pantalons que estrenyen una miqueta. Aquí s’acaba la cursa, decideixo baixar el ritme(al trote) i vigilar qualsevol senyal del meu cos.
El terreny és fàcil així que sense esforç arribo al final, uns petons al cel per tota la família i passo l'arribada en 5 h 13'.

Només creuar la meta em bec 1 l d’aigua, per comprovar que efectivament l'orina és normal i segurament tot es tracta del cop. Però val més prevenir que…


Com sempre un agraïments als voluntaris i a l'organització que ha dissenyat un circuit molt atractiu i amb un munt d’avituallaments.

Material utilitzat:

La Sportiva Ultra Raptor.
Malles Hoko"Sensei"
Samarreta Raidlight
Mitjons Lurbel
Gorra Nike


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada